No mostrar més aquest missatge

CosmoCaixa Barcelona

Museos de Barcelona: museo de ciencias CosmoCaixa Barcelona

Espais Permanents
El Bosc Inundat

El Bosc Inundat
El Bosc Inundat

No disposes del plug-in de Flash necessari per visualitzar aquest vídeo i/o bé tens desactivat el JavaScript del teu navegador. Pots baixar-te el plug-in de Flash a Adobe.com (Obre en una finestra nova)

Transcripció del contingut del vídeo El Bosc Inundat:

Les selves tropicals són un dels ecosistemes amb més bioversitat del món.

En 1.000 metres quadrats, CosmoCaixa ha reproduït a Barcelona una petita porció de la immensitat de la selva amazònica, el bosc inundat. En aquest indret les inundacions periòdiques del riu fan que els arbres passin una bona part de l'any sota l'aigua.
En total, s'hi poden observar 13 espècies d’arbres, a més de 52 d'animals i 80 de plantes.

El recorregut ha estat pensat perquè el visitant pugui observar la selva des de tots els punts de vista possibles: sota terra, sota l’aigua, arran d’aigua, a terra ferma i des de dalt. Un privilegi que ni a la mateixa selva no és possible.
Les olors, i fins i tot la xafogor, són les mateixes que a la selva i, cada quinze minuts, la pluja tropical ens sorprèn, com un element més que ens recorda que som en un dels ecosistemes amb més biodiversitat del món.

L'únic bosc inundat amazònic

A CosmoCaixa Barcelona trobaràs la rèplica exacta d'un tros de bosc inundat de la selva amazònica brasilera de més de 1.000 m². Podràs explorar no només la part inundada sinó també la seva relació amb la terra ferma. Gaudiràs també de la visió subterrània, l'aèria, la pluja tropical..., tot, integrat enmig de la flora i la fauna típiques de la zona.

L'equip del nou Museu de la Ciència es va traslladar expressament a Pará, al Brasil, per fer motlles i reproduccions fidels dels seus grans arbres, com les ceibes. A més, hi ha incorporat més de 100 espècies vives, entre animals i plantes autòctones. Tot plegat, perquè descobreixis un dels ecosistemes més rics en biodiversitat i alhora més fràgils del planeta.

Una rèplica exacta de la vida dins un bosc inundat amazònic

Fins a 100 espècies vegetals autòctones i a més, caimans, capibares, ocells del sol, anacondes, formigues talladores de fulles, granotes verinoses...

Activitats relacionades

» Més informació de l'activitat El Bosc Inundat (Obre en una finestra nova)