No mostrar més aquest missatge

CaixaForum Barcelona

Actividades en Barcelona CaixaForum Barcelona

Del 5 d'octubre de 2012 al 20 de gener de 2013

Visites comentades a les exposicions per a públic general, grups i escolars. Reserves al telèfon 93 476 86 30

Les arts de Piranesi. Arquitecte, gravador, antiquari, vedutista i dissenyador

Les arts de Piranesi. Arquitecte, gravador, antiquari, vedutista i dissenyador
Las artes de Piranesi

No disposes del plug-in de Flash necessari per visualitzar aquest vídeo i/o bé tens desactivat el JavaScript del teu navegador. Pots baixar-te el plug-in de Flash a Adobe.com (Obre en una finestra nova)

Sinó, tens l'opció de veure aquest vídeo en un format diferent, concretament en format MOV (QuickTime Movie). Aquest format és perfectament executable des del reproductor que el teu Sistema Operatiu tingui configurat per defecte.
» Veure vídeo Les arts de Piranesi (MOV, 35,7 MB) (Obre en una finestra nova)

Transcripció del contingut del vídeo "Les arts de Piranesi":

L'Obra Social "la Caixa" presenta les obres d'un dels creadors més influents dels dos últims segles: Giambattista Piranesi, un artista multidisciplinari i visionari.

L'exposició, que aplega més de 250 gravats originals, 8 peces contemporànies i una sèrie de fotografies actuals inspirades en l'obra de Piranesi, es presenta a través d'un recorregut que mostra les nombroses facetes de l'artista al llarg de la seva vida.

Nascut a Venècia el 1720, Piranesi va visitar Roma durant la joventut i va quedar fascinat per l'antiguitat romana.

Amb formació d'arqueòleg i arquitecte, la tècnica del gravat li va permetre expressar les idees amb més llibertat, i es va convertir, d'aquesta manera, en un dels gravadors més destacats del segle divuit.

Un vídeo en 3D reprodueix la coneguda sèrie d'estampes Carceri d'invenzione, gravats d'estructures arquitectòniques imaginàries que van esdevenir una gran inspiració per a l'art i la literatura posteriors.

Més de dos segles després, Factum Arte ha materialitzat les "invencions" de Piranesi tot fabricant prototipus, mai fets fins ara, de les seves creacions.

A l'exposició, també hi descobrirem un homenatge a les Vedute di Roma, del fotògraf Gabriele Basilico, amb una sèrie de fotografies actuals d'aquestes vistes.

El nou espai educatiu CaixaForum Kids acosta "Les Arts de Piranesi" als més petits.

Al voltant de l'exposició, també s'han organitzat activitats com visites guiades o el cafè-tertúlia per a la gent gran.

El contrast entre l'esperit visionari i l'execució realista fan de les obres de Piranesi un espectacle inesgotable.

Aquesta és una ocasió especial per descobrir un dels artistes més influents dels últims segles.

Vine i descobreix "Les Arts de Piranesi", a CaixaForum Barcelona fins el 20 de gener de 2013.

Obra Social "la Caixa"
L'ànima de "la Caixa"

Artista, arquitecte, dissenyador, vedutista, arqueòleg, antiquari, l'obra de Giambattista Piranesi (Mogliano de Mestre, 1720 - Roma, 1778) ha exercit una enorme influència en la cultura i l'art europeus. Les Carceri d'invenzione van servir d'inspiració a la poesia romàntica i a la novel·la gòtica. Les Antichità romane van fixar una imatge misteriosa de la ciutat sotmesa al pas del temps i van obrir el camí als paisatges metafísics de Giorgio De Chirico, Max Ernst o Salvador Dalí. La magnitud colossal de les seves vistes i els seus panorames, el contrast entre l'esperit fantàstic i l'execució realista de les seves làmines fan de l'obra de Piranesi un espectacle inesgotable.

L'exposició que presentem aborda els gravats de Piranesi des d'una perspectiva inèdita. Al costat de l'artista visionari sorgeix un creador modern, compromès amb la renovació de l'arquitectura, autor de projectes decoratius i dissenyador d'objectes. Els més de dos-cents cinquanta gravats exposats pertanyen a la Fondazione Giorgio Cini, institució veneciana que conserva una de les més valuoses col•leccions de gravats de l'artista. Amb ells, una reproducció en 3D de les Carceri d'invenzione. Una de les aportacions singulars d'aquest projecte ha estat la construcció de vuit prototips dels objectes dissenyats per Piranesi per part de Factum Arte. S'hi inclouen també fotografies de Gabriele Basilico (Milà, 1944), un dels grans fotògrafs d'arquitectura de l'actualitat, que en aquesta ocasió ha visitat els més cèlebres llocs del Grand Tour, que als segles XVIII i XIX duia fins a la ciutat de Roma viatgers de tot Europa, atrets per la grandesa de les ruïnes antigues.

Exposició concebuda per Michele de Lucchi, produïda per la Fondazione Giorgio Cini i Factum Arte i organitzada per l'Obra Social "la Caixa".

De dilluns a divendres, de 10 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 21 h

CaixaForum Barcelona. Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. 08038 BARCELONA