No mostrar més aquest missatge

Concurs de relats RNE

Un relat escrit pot tenir més força, més importància que la realitat que ens envolta
Un relat escrit pot tenir més força, més importància que la realitat que ens envolta

No disposes del plug-in de Flash necessari per visualitzar aquest vídeo i/o bé tens desactivat el JavaScript del teu navegador. Pots baixar-te el plug-in de Flash a Adobe.com (Obre en una finestra nova)

Transcripció del contingut del vídeo Concurs de relats RNE:

Estimular i exercitar aspectes com l’hàbit de la lectura, l’ús de la imaginació i l’activitat creativa són els objectius principals de la cinquena edició del concurs de relats curts organitzat per l’Obra Social ”la Caixa”.

En col·laboració amb Radio Nacional de España i el programa Juntos paso a paso, es proposa a la gent gran que gosi escriure una història original i que hi plasmi la seva mirada especial sobre el món que ens envolta.

María Isabel. Participant edició anterior:
"La iniciativa de fer relats, que la gent escrigui, em sembla magnífica. Hi ha moltíssima gent, escriptora, callada que ens pot aportar moltíssim".

Per participar-hi només cal complir dos requisits: tenir més de 60 anys i fer arribar les històries al programa Juntospaso a pasode Ràdio Televisió Espanyola abans del 16 de maig.

Leandro Alfonso. Participant edició anterior:
"Que si m’atreviré a escriure res? Sí que m’hi atreviré, però queda poc, no sabia que tenia el termini pràcticament a sobre. Però he de recollir les bases".

Marina. Participant edició anterior:
"…llegir el llibre és molt possible… I si em poso a escriure, realment tinc la ploma fàcil".

El certamen tindrà reconeguts escriptors entre els membres del jurat, com ara Soledad Puértolas i Fernando Swartz.

Tots ells llegiran els relats i seleccionaran un guanyador per a aquest certamen en què hi ha un lloc especial per a les teves històries.

Soledad Puértolas:
"Un relat escrit pot tenir més força, més importància, que la realitat que ens envolta".

Quan s’hagin seleccionat els finalistes del concurs, se’n publicaran els relats als web oficials de l’Obra Social ”la Caixa” i de Radio Nacional de España per poder fer arribar aquestes històries a molts lectors a escala estatal.

El guanyador optarà a l’adaptació del relat per emetre’l a Ràdio Nacional d’Espanya i publicar-lo al diari La Vanguardia, i formarà part del jurat en la pròxima edició del concurs.

Luisa Horno Delgado. Guanyadora de l'edició 2012:
"…res no el lligava allà, ni tan sols aquell mar desolat entre parracs urbans. Va marxar a Oriola. Més tard va saber que havien edificat una línia de cases de sis pisos a tocar de la platja".

El lliurament dels premis del concurs se celebrarà a CaixaForum Madrid el 19 de juny vinent.

Anima’t a participar-hi i compartir el teu talent, perquè aquí el protagonista ets tu.

Obra Social la Caixa
L'ànima de la Caixa.

Objectius de l'activitat

  1. 1 Estimular i exercitar aspectes com l'hàbit de la lectura, l'ús de la imaginació i l'activitat creativa entre les persones grans.

  2. 2 Fomentar els valors dels nostres grans i que aquests facin partícips a la resta de la ciutadania dels seus coneixements.

Com ho desenvolupem

El Concurs de Relats 2014, en la seva sisena edició, torna a proposar a la gent gran que comparteixi el seu talent i història amb nosaltres.

Tal i com diu Soledad Puértolas, "un relat escrit pot tenir més força, més importància que la realitat que ens envolta".

Volem que la gent gran contribueixi a crear la realitat de la nostra societat. Els relats escrits per gent gran són reflex de com aquestes persones viuen i observen la nostra història i el nostre temps.

Accedeix a les bases per poder participar en la sisena edició del Concurs de Relats 2014.

» Bases de la 6ª edició 2014 del concurs de relats escrits per persones grans (PDF, 60 KB) (Obre en una finestra nova)

Difusió dels relats guanyadors i finalistes

» Relat guanyador 2014: Habitación con Vistas al Mar (PDF, 5,02 MB) 

» Adaptació radiofònica de Habitación con Vistas al Mar (MP3, 31,6 MB) 

La publicació Relatos que merecen un lugar muy especial. Historias finalistas del concurso de relatos escritos por personas mayores 2011-2012 reuneix els relats dels guanyadors i els finalistes de la primera i segona edició del Concurs de relats escrits per persones grans, organitzat per la Obra Social "la Caixa" Ràdio Nacional d'Espanya.

  1. 1 Coneix la nostra:

Publicació digital "Relatos que merecen un lugar muy especial" (Obre en una finestra nova) (només en castellà)

Nota: recomanem fer servir la versió més actualitzada possible del teu navegador (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, etc.) per visualitzar-ne correctament el contingut.

  1. 2 Guanyadors d'edicions anteriors: